MANUELE THERAPIE

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken.

Bel 026-4424212 E-mailen

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt verbetering van de bewegingsvrijheid en afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut goed in staat om de oorzaak van de klacht te beoordelen. Zo kan hij voor elke patiënt een oplossing op maat voorstellen.

Wanneer gaat u naar een manueel therapeut?

Als een gewricht moeizaam beweegt of pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar: gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Manuele therapie individueel wordt vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Particulier tarief: €43,50

Therapeut

Manuele therapie wordt uitgevoerd door Marc Kuster.

Bel 026-4424212 E-mailen