Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is voor mensen die een operatie hebben gehad aan spieren, botten en/of gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (heupprothese, knieprothese, voorste kruisband- , meniscus- of kijkoperatie). Ook kan een arts of orthopedisch chirurg u zonder operatie doorverwijzen naar de fysiotherapeut.

Bel 026-4424212 E-mailen
Icoon Fysiotherapie

Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten)

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis / revalidatieafdeling, of na verwijzing door de specialist. Als u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te beginnen om mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier op te bouwen.

De orthopedische revalidatie bestaat uit individuele begeleiding op maat. Samen bekijken we wat uw doelen zijn en stellen we een persoonlijk behandelplan op.
Vooraf, tijdens en na afloop van de behandeling wordt een aantal testen gedaan. Via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten weer hersteld.

Wanneer u nog niet in staat bent uw huis te verlaten, komen wij bij u thuis. Zodra u mobieler bent wordt de behandeling voortgezet bij ons in de praktijk.

Fysiotherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Particulier tarief: €33,50

Therapeuten

Therapeut bij u thuis/instelling

Bel 026-4424212 E-mailen