Bent u bang om te vallen, of kent u iemand met valangst?

In Nederland valt iedere 6 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is.

Bel 026-4424212 E-mailen

Angst voor vallen lijdt vaak tot verkrampt en minder bewegen, waardoor de angst om te vallen alleen maar groter wordt

Om een individueel en effectief advies te kunnen geven aan ouderen, en ook aan jongeren met een verhoogd valrisico of valangst, kan de Val-screening ingezet worden.

Doel

Met de Val-screening kan achtereenvolgens:
• een verhoogd valrisico bij een persoon worden geïdentificeerd
• in kaart worden gebracht welke factor bij die persoon het risico op vallen veroorzaakt
• op maat advies geven worden
• een behandelplan opgesteld en uitgevoerd worden

Doelgroep

De Val-screening kan uitgevoerd worden bij iedereen met valangst en/of verhoogd val risico.

Aanpak

U kunt zichzelf aanmelden / u laten aanmelden voor een Val-screening. Dat kan met en zonder verwijzing van uw huisarts. De Val-screening bestaat uit vragen, onderzoek en testen waarmee alle factoren die risico verhogend kunnen werken, zoals problemen met mobiliteit, angst om te vallen, visusproblemen, medicatiegebruik en duizeligheid, één voor één in kaart worden gebracht. Tijdens de Val-screening krijgt u al simpele en praktische adviezen waarmee u gelijk aan de slag kunt.

En dan?

Dan maken we gezamenlijk een plan van aanpak, waarbij we gaan kijken hoe we het best uw doelen kunnen bereiken. U wordt 1 op 1 begeleid, waarbij verschillende aspecten de revue passeren – zoals stevig staan, zeker lopen, opstaan, grondervaring, tips over hoe het beste te vallen, mogelijk ook advies/begeleiding over krachtopbouw en verbeteren van uw mobiliteit. Ook kan een huisbezoek wenselijk zijn, zodat in kaart gebracht kan worden of en waar er een onnodig verhoogd risico op vallen aanwezig is.Individuele valtraining wordt vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Particulier tarief €35,- per half uur.

Therapeut

De Val-screening wordt uitgevoerd door Ria Karst, tevens fysiotherapeut.

Bel 026-4424212 E-mailen