ESMARALDA PAULUSMA

Sinds 1981 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Musis (voorheen fysiotherapie de Boulevard): in dat jaar ben ik ook afgestudeerd.

Gedurende mijn werk ontdekte ik de meerwaarde van (aan)raken en In 2003 ben ik afgestudeerd als haptotherapeute in Doorn.

Mijn interesse gaat uit naar mensen met orthopedische en psychosomatische klachten (hyperventilatie, spanningsklachten). Voor mij is er geen scheiding tussen psyche en lijf, als je reuma hebt doet dat psychisch iets met je en van spanning kun je vervelende nekklachten krijgen.

Patiënten (ouderen, gehandicapten en chronisch zieken) aan huis bezoeken, op de fiets in de omgeving van de praktijk, is één van de leukste dingen in mijn werk. De laatste jaren heb ik mij regelmatig bijgeschoold op o.a.: fysiotherapeutisch gebied, (aan)raken bleef daarbij zeer belangrijk.

Om mensen te kunnen coachen bij de keuzes die ze (bewust of onbewust) maken heb ik in juni 2012 de cursus essentieontwikkeling afgerond.
De komende jaren wil ik de opgedane kennis en vaardigheden verder samenvoegen in mijn behandelingen en meer gaan coachen.

Behalve nieuwe dingen leren zijn mijn hobby’s zingen, fietsen, Pilates en met mijn gezin, familie en vrienden leuke dingen doen.

Aandachtsgebieden:

Big nr. 59034675704

Bel 026-4424212 E-mailen