FYSIOTHERAPIE BIJ U THUIS, SPECIAAL VOOR DE OUDER WORDENDE MENS

Mensen worden steeds ouder, en blijven steeds langer zelfstandig wonen. Dit vraagt soms om ondersteuning. Het is duidelijk aantoonbaar dat trainen een gunstig effect heeft op de humeur, zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en de deelname aan de samenleving.

Bel 026-4424212 E-mailen
Icoon Fysiotherapie

Wij bezoeken u thuis (of in een instelling),
zodat wat wij doen altijd praktisch toepasbaar is: training op maat.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van neurologische aandoeningen (o.a. beroerte, dementie, MS en Parkinson) en orthopedische problemen (o.a. na een breuk, knie- en heupprothesen en amputaties). Ook is er aandacht voor valpreventie en zorgvragen rondom de ouder wordende mens in het algemeen.

Hoe doen wij dat?

Wij bezoeken u thuis, zodat wat wij doen altijd praktisch toepasbaar is: training op maat. Samen met u bekijken we uw klachten, uw wensen en mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen zorgen we er voor dat u weer zo goed mogelijk kunt bewegen.

Mogelijke doelen zijn:

  • het verbeteren van uw zelfredzaamheid, het verbeteren van dagelijks terugkerende handelingen (zoals opstaan uit een stoel, lopen, transfers, traplopen e.d.)
  • het vergroten van de mogelijkheden om op uw manier actief te zijn (hobby’s, sport, sociale contacten, boodschappen doen).

Onlangs is (wetenschappelijk) bewezen dat functioneel oefenen een beter resultaat geeft dan krachttraining met apparatuur. Naast onze begeleiding stimuleren we samenwerking met familie, mantelzorger en thuiszorg, huisarts en andere disciplines.

Wij regelen wanneer het gewenst is een Multi Disciplinair Overleg; hiervoor nodigen we familie, mantelzorger, huisarts en eventuele andere direct betrokkenen uit.

Fysiotherapie aan huis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. U heeft altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of een specialist.